ΡΟΛΟΪ

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Η συνωμοσία του σύμπαντος

"Αν θέλεις κάτι πάρα πολύ, τότε όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το πετύχεις."

Πόσες φορές δεν ακούμε και δεν χρησιμοποιούμε αυτή τη φράση... Πόση δόση αλήθειας έχει αναρωτιέμαι και πόσο βασίζεται στην αυθυποβολή; Και πόσο δεν έρχεται σε κόντρα με το 'κάθε εμπόδιο για καλό;' Πόσες φορές έχουμε θελήσει όλοι μας κάτι πολύ και δεν έχει γίνει; Καλώς ή κακώς δεν ξέρω.. Συνωμοτεί άραγε όλο το σύμπαν για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε ή λειτουργεί κάποιο μέρος του εγκεφάλου μας έτσι ώστε να γίνει αν πρέπει ή να μην γίνει αν είναι καλύτερο για εμάς;; Μήπως τελικά απλά εμείς οι ίδιοι με κάποιο 'μαγικό' τρόπο λειτουργίας του μυαλού μας καθορίζουμε το αν θα γίνει κάτι ή όχι;...

 

2 σχόλια:

  1. 'Μήπως τελικά απλά εμείς οι ίδιοι με κάποιο 'μαγικό' τρόπο λειτουργίας του μυαλού μας καθορίζουμε το αν θα γίνει κάτι ή όχι;...'

    Συμφωνώ. Άλλωστε υπάρχουν πολλές αναφορές για τέτοια περιστατικά που απλά αυτοί που τα γνωρίζουν δεν τα αναλύουν σε εμάς ή τα κρύβουν επιμελώς από εμάς και τα βαφτίζουν μαγικά, υπερφυσικά και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Οι αναλύσεις γίνονται στους κύκλους που πρέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα συμφωνήσω με τον ανώνυμο. Η γνώση είναι καλά κρυμμένη. Θα αναφέρω ένα περιστατικό που κάποιοι εδώ γνωρίζουν. Τη δεκαετία του ΄90 ψάχναμε μανιωδώς με τον Δάσκαλο ένα βιβλίο με τίτλο Γενετική Ψυχολογία. Το βιβλίο δεν υπήρχε πουθενά. Ψάξαμε από εκδοτικούς οίκους, βιβλιοπωλεία, Μοναστηράκι και αποτέλεσμα κανένα. Ένας μόνο βιβλιοπώλης στο μοναστηράκι μας είπε ότι οι πρώτες εκδόσεις του βιβλίο που ψάχναμε έχει ‘εξαφανιστεί’ χρόνια από τα ράφια και δεν πρόκειται να το βρούμε πουθενά. Είναι η τακτική του ‘απαγορευμένου βιβλίου’ μας είπε με κοφτά λόγια και χωρίς καμιά διάθεση για περεταίρω κουβέντα. Του Δάσκαλου τότε του ήρθε η ιδέα. Θα πας στην εθνική βιβλιοθήκη μου είπε. Εκεί θα υπάρχει. Όταν πήγα λοιπόν ανακάλυψα ότι ούτε εκεί υπήρχε. Πως είναι δυνατόν; Μια γνωστή μου καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών ανέλαβε να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Μετά από πολλά πήγαινε-έλα και πολλά τηλέφωνα η απάντηση που μου έδωσε ήταν ότι δεν μπορούμε να έχουμε όλοι πρόσβαση σε όλα τα βιβλία.
    Επίσης το 1996 παίζετε η ταινία Φαινόμενο, με τον Τραβόλτα. Πόσοι από εμάς δώσαμε σημασία σε αυτήν την ταινία; Τόση κρυφή γνώση σε 2 ώρες ταινία. Τα 2 κερασάκια στην τούρτα; 1) Πού βρίσκονται αυτά τα διαγνωστικά κέντρα που έχουν πάει τον Τραβόλτα και τον εξετάζουν για τις υπερφυσικές του ικανότητες και γύρω του υπάρχουν και άλλοι σαν αυτόν που εξετάζονται; (κάποιος εδώ θα απαντούσε: μα και στον Δημόκριτο έχουμε τέτοιο τμήμα). 2) Ο ιατρός στο τέλος της ταινίας επιβεβαιώνει και τεκμηριώνει πως και γιατί την έπαθε ο Τραβόλτα…την παρενέργεια.

    Και πόσα άλλα βιβλία και ταινίες…

    ΑπάντησηΔιαγραφή